Line-Up

One Shot

One Shot is een schot in de roos! Samen met jou maakt deze jonge en energieke groep muzikanten er één groot feest van! Met hits van AC/DC tot aan ABBA komt er voor ieder wat wils voorbij. Een whow van herkenning, afgemaakt met een sterk staaltje techniek en special effect. One Shot is klaar om Heechsimmerfestival op zijn kop te zetten. You’ve got ONE SHOT, so make it your BEST SHOT!

Unlocked

Fools & Pretenders

Een power-kwartet afkomstig uit Friesland. Dat wekt nieuwsgierigheid. Toch? Standplaats Joure, Heeg en Leeuwarden. In een notedop: Sjoerd van Kammen verlaat samen met Erik van Veen de groep Garments (Monstertux). Gilbert Terpstra (voorheen Kobus gaat naar Appelscha, William Seen’s Transport Music) schuift aan bij het duo en de chemie doet zijn werk. Na de komst van Johan Jager, producer, songschrijver uit Joure maakt de groep grote slagen! Eigen werk, stevig gefundeerd in de sound of the 90’s (Pearl Jam, Placebo, Jeff Buckley) en de gezamenlijke liefde voor Rush, maakt gegarandeerd een fijne puntige set.

I Am Captain, 18:45 uur

Na jaren van muziek maken op zijn zolderkamertje besloot frontman Tom Wiegersma in 2016 dat het tijd werd om zijn muziek aan het grote publiek te laten horen. Omdat alleen toch ook maar alleen is, is hij op zoek gegaan naar muzikanten waar hij niet alleen een muzikale, maar ook een persoonlijke klik mee had. Hij vond zijn muzikale soulmates in Ronald Hoogland (drums) en Peter Jansen (bas) en I AM CAPTAIN was geboren. I AM CAPTAIN brengt rock die van ingetogen naar heel extreem kan gaan. Beinvloed door bands als Foo Fighters, Biffy Clyro en Billy Talent spelen ze ''puntige'' rock.

Flannery, 23:00 uur

Flannery is een Schotse folk rock band die maar een missie heeft: een feest bouwen dat het publiek niet snel zal vergeten. Dit doet de band met hun muziek vol Schots Keltische, maar ook Ierse invloeden. Flannery staat voor platteland en is daarom de ideale naam voor de nuchtere Groningse mannen die willen entertainen met rauwe, maar ook scherpe melodieuze folk rock. Duidelijke rocksferen gecombineerd met de dragende tonen van de doedelzak. Kortom: doedelzakmuziek in een zeer modern jasje

Action in DC

Action in DC is een Nederlandse Tributeband die Bon Scott weer tot leven brengt. Al bijna 15 jaar staat deze band garant voor een avond vol ruwe en zwetende rock. Tijdens het optreden nemen ze je mee terug naar de jaren zeventig toen rock ‘n’roll een religie was en Bon Scott voor velen een God. Kortom: Let There Be Rock!

Electric Hollers

Electric Hollers is een nieuwe blues/rocksensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op. Inmiddels bouwt de band verder aan hun livereputatie en zijn ze klaar om Nederland te veroveren.

Rubiks Spheres, 16:00

Rubiks Spheres is een enthousiaste vijfkoppige rockband die steeds meer op stoom begint te raken. Een greep uit hun repertoire: ‘Starlight’ van Muse, ‘Come As You Are’ van Nirvana en ‘Hold The Line’ van Toto. De groep bestaat uit Bram Brattinga (drums), Kayan Calf (bas), Jildert Rypma (gitaar), Welmoed Bruinsma (toetsen), Anja Engel (zang) en Leida van der Wal (zang). Zij worden bij Kunstencentrum Atrium gecoacht door Sytze Verbeek.

Joop Obama, 18:00 uur

Joop Obama is de nieuwe Friese feesttroubadour die in navolging van Jelle B, Rintje Kas en Frerik de Swetser de Friese feesten met zijn muziek zal gaan opluisteren. Jong, enthousiast, ongepolijst. Vooralsnog een ruwe diamant waarvan we nog veel zullen gaan horen. Hij trad al op met de Hûnekop en was speciale gast op de uitverkochte single presentatie van de Bounty Hunter en tijdens het HAPPY HOUR dit jaar ook te zien op Heechsimmerfestival.

Dj Johan, 15:00 uur

's Middags komt DJ Johan Douma draaien op Heechsimmerfestival. Hij zal ervoor zorgen dat alle kids lekker kunnen dansen op die vette beats!

TOP