Line-up 2023

William Seen’s Transport Music

In het noorden van Nederland gevestigde popgroep brengen melodieuze popliedjes die sterk leunen op vocale harmonie gedreven muziek van The Byrds, Big Star en The Jayhawks. De twee uitgebrachte albums ‘Can I Sit Here And Absorb?’ (2012) en ‘I Am The Ocean’ (2021) staan bij de gitaarpopliefhebbers niet voor niets in de bovenste rijtjes van favoriete albums van Nederlandse makelij. Verwacht prachtige melodieën verpakt in popliedjes die beklijven van een band die ook live overtuigt.

Calidus

In zijn florale flair voedt Calidus - op geheel eigen wijze - het nostalgisch verlangen naar de pure pop/rock uit de 90’s en 00’s. Gooi Coldplay, Saybia en The Killers in een blender en je krijgt Calidus; de gitaarband die al snel de kracht van toetsen en synthesizers ontdekte. Dwaal af in diepe gedachten, krijg een existentiële crisis, maar spring al je emoties eruit tijdens de bombastische show! Zanger Jochem Numan: “Muziek is mijn eerste hulp bij (on)geluk. De enige manier om met jezelf te praten zonder dat je voor gek verklaard wordt. Hoe muziek die ontstaan is in een klein donker hoekje van de ziel kan uitbloeien tot een knallende liveshow is voor mij ook nog steeds een raadsel. Maar dat het gebeurt, is een gegeven!” Calidus is eigenlijk geboren uit die gezamenlijke liefde voor miserabele poprock. Op de planken merkten wij toch dat je de mensen meer wilt geven. Zo zijn we muzikaal en visueel uitgegroeid tot een completere ervaring; dansen, janken en chillen.

Unlocked

Vier enthousiaste jongeren, stevige muziek, interactie met het publiek en veel energie zorgt bij onze optredens altijd voor een feestje. Kom vooral langs!

Joy Killed the Duke

Sinds 2017 maken zij furore op de Nederlandse podia met een mix van grunge, punk en garage en een frontvrouw wiens stem binnenkomt als een stoomwals. Op het podium is de gehele band hyper energiek en is niets te gek. Met hun kleurrijke outfits onderscheidt de band zich bewust van andere bands in het genre, omdat afwijken van de norm, de norm zou moeten zijn. norm de norm zou moeten zijn.

Fragment

Spectaculair en verrassend. Sinds jaar en dag is deze Engels-Nederlandse band een hit op vele festivals en in vele feesttenten. De humor en de interactie met het publiek maakt de band overal razend populair. Een flinke dosis energie en aanstekelijke covers in een eigenwijs Fragment-jasje.

Van Dik Hout

Headliner van Heechsimmerfestival 2023 is Van Dik Hout! Met hits als 'Stil In Mij' en 'Alles Of Niets' weten zij altijd en overal een dik feest neer te zetten. Hit na hit zal je om de oren vliegen en de energie is onevenaarbaar!

Blazuh

Blazuh bestaat uit een 6 persoons formatie met alleen passie voor de hardere muziek. Metal en Hardrock is waar Blazuh garant voor staat. Met diverse nummer van Metallica tot Green Day, Queen tot Iron Maiden, Muse tot SUm 41 en Alice Cooper tot Limp Bizkit gaan zij Heechsimmer op zijn kop zetten!

FunkyStuff

FunkyStuff speelt covers in een eigen funky style. De band maakt er graag een feestje van op het podium en doet dat met gevarieerd repertoire. De band bestaat uit Lucas Rienstra (drums), Jildau van der Velde (toetsen), Susan Kappeyne (trompet) en Tara Britt (zang). Zij spelen graag nummers van bijvoorbeeld Madcon, Red Hot Chili Peppers en Imagine Dragons. Maar wel in hun eigen ‘funky’ stijl en meerstemmig!

Error

Deze helden stuiteren door het lokaal wanneer ze muziek mogen maken. Wat een engergie! Error speelt graag rockgeoriënteerde nummers, zoals van Yungblud, One Direction en Go Back to the Zoo. De energieke band heeft ook eigen nummers geschreven.

Skarnepeoples

Skarnepeoples zit vol met jong talent. Het repertoire van de band bestaat uit nummers van onder andere Bon Jovi, Kane, AC/DC, Kings of Leon en Katrina & The Waves. Iris (zang), Gerlof (gitaar), Jarno (gitaar), Wytse (drums, percussie) en Roelof (drums, percussie) hebben inmiddels al flink wat podiumervaring. Zo stonden ze sinds 2017 op onder meer VERS!, Út Sneek en Atrium on Tour.

DJ Jimmyjames

Deze youngster uit het noorden van het land weet precies waar je naar verlangt. Wanneer hij de muziek overneemt, is geen enkele dansvloer is meer veilig.. Ieder feestje wordt gebombardeerd met zijn heup-stimulerende sound, bestaande uit Guilty Pleasures, Oude Knallers, & de lekkerste hits van toen & nu. Tsja, probeer dan nog maar eens stil te blijven staan! Are u Ready for Mr. James?

TOP