Line-up 2023

Seewolf

Overtuigde eenvoud, angstaanjagende rust, onderbroken door een razende wind. Dat is het geluid van Seewolf. In de muziek hoor je dat de mannen een passie hebben voor minimalisme, maar de tijd durven te nemen om hun verhaal te vertellen. Enkele jaren geleden laat Seewolf een tapemachine vanuit Californië naar de Oude Bildtdijk verschepen. In de jaren 70 wordt er in de Wally Heider Recording Studio in San Francisco veel opgenomen over deze tapemachines. Muziek van o.a. Neil Young, Van Morrison, Tom Waits en The Grateful Dead lopen door de sporen van het apparaat en nu zo’n 50 jaar later loopt de muziek van Seewolf door deze zelfde sporen. De mannen hebben in 2019 hun debuut EP ‘Moonwater’ uitgebracht en in december 2022 de ‘High Hopes EP’. Nu zijn ze bezig met het opnemen van hun full-length album. De heren kijken ernaar uit om hun nieuwe werk aan de wereld te laten horen. Bezetting: Dolf Kuiken - zang, gitaar Willem Bijma - gitaar, toetsen Bram Welbedacht - basgitaar Joop Visser - drums

Calidus

In zijn florale flair voedt Calidus - op geheel eigen wijze - het nostalgisch verlangen naar de pure pop/rock uit de 90’s en 00’s. Gooi Coldplay, Saybia en The Killers in een blender en je krijgt Calidus; de gitaarband die al snel de kracht van toetsen en synthesizers ontdekte. Dwaal af in diepe gedachten, krijg een existentiële crisis, maar spring al je emoties eruit tijdens de bombastische show! Zanger Jochem Numan: “Muziek is mijn eerste hulp bij (on)geluk. De enige manier om met jezelf te praten zonder dat je voor gek verklaard wordt. Hoe muziek die ontstaan is in een klein donker hoekje van de ziel kan uitbloeien tot een knallende liveshow is voor mij ook nog steeds een raadsel. Maar dat het gebeurt, is een gegeven!” Calidus is eigenlijk geboren uit die gezamenlijke liefde voor miserabele poprock. Op de planken merkten wij toch dat je de mensen meer wilt geven. Zo zijn we muzikaal en visueel uitgegroeid tot een completere ervaring; dansen, janken en chillen.

Unlocked

Vier enthousiaste jongeren, stevige muziek, interactie met het publiek en veel energie zorgt bij onze optredens altijd voor een feestje. Kom vooral langs!

Bald & Grey

Bald & Grey heeft zijn oorsprong in het Friese dorp Heeg en bestaat uit 5 leden. De 4 heren van de band zijn oude rockers die al jaren samen spelen. De zangeres van de band heeft een stem die de oude klassiekers tot hun recht doen komen. De band heeft de afgelopen jaren een breed repertoire opgebouwd. Naast enkele Nederlandstalige hits zijn er ook nummers van de Rolling Stones, Beatles, C.C.R. Ook de hedendaagse Rock 'n Roll wordt vertegenwoordigd door o.a. nummers van Kings of Leon en Anouk.

Fragment

Spectaculair en verrassend. Sinds jaar en dag is deze Engels-Nederlandse band een hit op vele festivals en in vele feesttenten. De humor en de interactie met het publiek maakt de band overal razend populair. Een flinke dosis energie en aanstekelijke covers in een eigenwijs Fragment-jasje.

Van Dik Hout

Headliner van Heechsimmerfestival 2023 is Van Dik Hout! Met hits als 'Stil In Mij' en 'Alles Of Niets' weten zij altijd en overal een dik feest neer te zetten. Hit na hit zal je om de oren vliegen en de energie is onevenaarbaar!

Blazuh

Blazuh bestaat uit een 6 persoons formatie met alleen passie voor de hardere muziek. Metal en Hardrock is waar Blazuh garant voor staat. Met diverse nummer van Metallica tot Green Day, Queen tot Iron Maiden, Muse tot SUm 41 en Alice Cooper tot Limp Bizkit gaan zij Heechsimmer op zijn kop zetten!

FunkyStuff

FunkyStuff speelt covers in een eigen funky style. De band maakt er graag een feestje van op het podium en doet dat met gevarieerd repertoire. De band bestaat uit Lucas Rienstra (drums), Jildau van der Velde (toetsen), Susan Kappeyne (trompet) en Tara Britt (zang). Zij spelen graag nummers van bijvoorbeeld Madcon, Red Hot Chili Peppers en Imagine Dragons. Maar wel in hun eigen ‘funky’ stijl en meerstemmig!

Error

Deze helden stuiteren door het lokaal wanneer ze muziek mogen maken. Wat een engergie! Error speelt graag rockgeoriënteerde nummers, zoals van Yungblud, One Direction en Go Back to the Zoo. De energieke band heeft ook eigen nummers geschreven.

Skarnepeoples

Skarnepeoples zit vol met jong talent. Het repertoire van de band bestaat uit nummers van onder andere Bon Jovi, Kane, AC/DC, Kings of Leon en Katrina & The Waves. Iris (zang), Gerlof (gitaar), Jarno (gitaar), Wytse (drums, percussie) en Roelof (drums, percussie) hebben inmiddels al flink wat podiumervaring. Zo stonden ze sinds 2017 op onder meer VERS!, Út Sneek en Atrium on Tour.

DJ Jimmyjames

Deze youngster uit het noorden van het land weet precies waar je naar verlangt. Wanneer hij de muziek overneemt, is geen enkele dansvloer is meer veilig.. Ieder feestje wordt gebombardeerd met zijn heup-stimulerende sound, bestaande uit Guilty Pleasures, Oude Knallers, & de lekkerste hits van toen & nu. Tsja, probeer dan nog maar eens stil te blijven staan! Are u Ready for Mr. James?

TOP